Gemakkelijk ziekmeldingen doen met de Schoolapp

Anneke is moeder van drie schoolgaande kinderen en het komt dus ook wel regelmatig voor dat er eentje ziek is. Dat is op zich al vervelend genoeg, aangezien zowel Anneke als haar man Patrick een full-time baan hebben. Het is dus een behoorlijke geregel als één van de kinderen niet in staat is om naar school te gaan.

“Gelukkig kan ik meestal wel iets regelen met een collega en van dienst wisselen om dit op een later moment in te halen. Anders ben ik genoodzaakt om naar mijn moeder of schoonmoeder te gaan om op te passen. Het blijft dan altijd een behoorlijk gehaast voor mijn man Patrick en mij en dan is het wel zo prettig als de ziekmelding naar de school wel gemakkelijk is. Dat is dan gelukkig ook het geval met de app van Schoolapp.be. Inloggen, ziekmelding doen, verzenden en klaar. En mocht het zo zijn dat een van de kinderen langer dan drie dagen ziek is en dus het doktersbriefje verplicht, dan kan dit ook geupload worden naar de school samen met de ziektemelding. Dus vergeten, verfrommelde en verregende doktersbriefjes behoren tot het verleden.” aldus Anneke.

En het is natuurlijk ook zo, de ouders van tegenwoordig hebben vaak zo veel om handen; werk, school, sport en ook de sociale contacten moeten onderhouden worden. Dan is het wel fijn dat het “leven” op sommige fronten iets makkelijker gemaakt wordt en dat is ook een van de doelstellingen met de schoolapp.

Er zijn scholen die nog niet zo lang met de Schoolapp aan de gang zijn en toch zie je dan al wel terug dat er al heel vaak gebruik wordt gemaakt van de ziektemelding in de schoolapp, voor ons een teken dat dit echt een handige functie is.

Naast de ziekmelding kan er uiteraard nog véél meer met de schoolapp. Zo kan de school onder andere op een makkelijke manier een grote groep ouders bereiken met een nieuwsbericht, zijn alle vakanties en andere activiteiten overzichtelijk terug te vinden en kunnen foto’s en video’s op een prettige en veilige manier gedeeld worden.

Heeft jullie school ook behoefte aan zo’n handige schoolapp? Neem dan contact met ons op en wij komen graag bij de school langs voor een vrijblijvende demo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *