Ouders en hun angst voor verlies van privacy

Bart en Nathalie zijn vooruitstrevende ouders die graag meegaan in het digitale tijdperk. Ze maken zich echter wel zorgen over de privacy rond hun kinderen omtrent Social Media. “de foto’s en video’s van onze kinderen worden vaak online gedeeld en kunnen dan door iedereen gezien worden. Dat is heel erg leuk voor familie en vrienden, maar het baart ons ook wel zorgen. Je hoort op dit moment zulke rare dingen, je moet er toch niet aan denken dat die foto’s zomaar in een vreemd netwerk terecht komen. Van de school krijgen we regelmatig leuke foto’s en filmpjes doorgestuurd van de kinderen en dat willen we nog steeds heel graag met de familie delen. Echter de angst voor verlies van privacy heeft ons weerhouden om dat te blijven doen en naar iedereen mailen is ook niet zo gemakkelijk. Maar de oplossing is er inmiddels wel! Onze school werkt met de schoolapp van schoolapp.be, een ontzettend handige app, die het mogelijk maakt om foto’s en filmpjes in een veilige omgeving te delen. Je kunt het dus alleen bekijken op het moment dat je de app hebt gedownload en inloggegevens hebt gekregen. Het is voor ons zo’n geruststellende gedachte dat het nu alleen in onze persoonlijke kring gezien kan worden” aldus een opgeluchte Bart en Nathalie.

Het is echt geweldig! De technologische vooruitgang en de verschillende (nieuwe) vormen van Social Media, de “Sky is the Limit”. Helaas hebben wij net als Bart en Nathalie geconstateerd dat de gedeelde gegevens niet meer zo veilig zijn. Foto’s van kinderen die opduiken en gebruikt worden op vreemde sites. Je moet er toch niet aan denken dat dit met de foto’s en filmpjes van jouw kind gebeurt?! Voor de ontwikkeling van onze Schoolapp was dit daarom ook een heel belangrijk uitgangspunt; het moét veilig zijn. We krijgen zoveel goede reacties op de (beveiligde) omgeving van de foto’s en video’s, de ouders en natuurlijk ook de leerkrachten zijn er heel erg blij mee.

Naast foto’s en video’s is er uiteraard nog veel meer mogelijk met onze Schoolapp. Nieuwsberichten kunnen naar de ouders gestuurd worden, vakanties en belangrijke kalenderevents zijn overzichtelijk te zien, hulpouders kunnen via de app gevraagd en ingepland worden en ook ziektemeldingen zijn heel gemakkelijk te doen via de app.

Wilt u meer weten over die Schoolapp of een afspraak maken voor een vrijblijvende demo bij u op de school, neem dan contact met ons op.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *