Digitale vaardigheden, het nieuwe schoolvak?

Of we nu jong of ouder zijn, we kunnen er niet meer omheen… De digitalisering van de maatschappij.
Internet neemt een steeds centralere rol in ons leven en met “The Internet of Things” worden ook apparaten steeds intelligenter.
Je thermostaat, auto, magnetron en ook je wasmachine kan al via een app informatie uitwisselen of zelfs aangestuurd worden.

De keerzijde is dat het ook wel gevaarlijker kan worden. Hackers hebben sneller toegang tot je computer, bestanden en daardoor de digitale identiteit van mensen. We staan er lang niet altijd bij stil je niet alleen toegang kunt krijgen via een computer, die doorgaans wel goed beveiligd is. Andere apparaten zoals een printer of bijvoorbeeld een magnetron die ook aangesloten staan op het internet zijn vaak veel toegankelijker voor mensen met minder goede bedoelingen.

Het is daarom belangrijk dat er ook op scholen aandacht besteedt wordt aan deze digitalisering, kinderen kunnen wat ons betreft liever zo snel mogelijk leren hoe ze om kunnen gaan met het nieuwe digitale tijdperk. Het zal dus helemaal niet zo gek zijn om van digitale vaardigheden een nieuw schoolvak te maken. Zo leer je kinderen zowel de positieve, als de negatieve aspecten van wat ons betreft een hele boeiende en uitdagende toekomst, waar tevens ook veel werkgelegenheid een centrale rol zal spelen.

Met de Schoolapp hoef je gelukkig geen zorgen te maken over de privacy van jouw kinderen, dat hebben we goed beveiligd.
Alleen degenen die daadwerkelijk toegang hebben, kunnen veilig informatie, foto’s en video’s bekijken. Dat geeft toch een gerust gevoel!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *